Hem » Bjud på ett lyxigt afternoon tea!

Bjud på ett lyxigt afternoon tea!

by Headbang
0 comment

Om du vill bjuda på ett lyxigt afternoon tea är det viktigt att du följer några grundläggande regler. Först och främst ska du komma ihåg att presentationen är allt! Se till att alla teer, bakelser och smårätter är presenterade på ett trevligt sätt. Du kan lägga upp en fin duk med fina tallrikar, bestick och servetter. Att bjuda på afternoon tea är ett perfekt sätt att imponera dina vänner och njuta av en härlig stund tillsammans! Det är faktiskt inte svårt att göra.

Vad är afternoon tea för något?

Afternoon tea är en traditionell brittisk måltid som serveras på eftermiddagen. Det består vanligtvis av små bakverk, scones och te. Afternoon tea har sitt ursprung i det viktorianska England där det användes som en mellanmål för att hålla hungern borta tills middagen. Idag är afternoon tea ett populärt sätt att umgås med familj och vänner, och det kan serveras på restauranger eller hemma. Det finns olika typer av afternoon tea-upplevelser som man kan njuta av, från den klassiska versionen till modernare varianter med champagne.

Vett och etikett

För att få ut det mesta av afternoon tea-upplevelsen bör man följa vissa etikettsregler.

  • Till exempel bör man inte prata med munnen full eller lägga tillbaka brödbitar på fatet efter att ha bitit i dem.
  • Man ska använda besticken från yttersta till inre delen av tallriken. Glöm inte att alltid hålla kniven i högerhanden och gaffeln i vänsterhanden.
  • När du dricker te ska du aldrig röra skeden mot koppens insida. Istället kan man röra skeden fram och tillbaka från klockan 3 till klockan 6, på så sätt undviker man att det skvätter te överallt!

Så här gör du det perfekta teet!

För att göra det perfekta teet behöver du först och främst hitta rätt sort av te. Det finns många olika typer av te, så ta dig tid att prova några olika sorter för att se vilken som passar bäst för din smak. När du har valt ut ett bra te är det dags att koka vattnet, innan du häller i tebladen. Tekokare ersätter nu ofta kastrullen och är ett enkelt sätt att få ett perfekt te. För en lyxigare upplevelse, jämför smegs vattenkokare och köp hem en idag! Låt sedan bladen ligga i cirka tre minuter innan du tar bort dem. Servera teet med mjölk eller citron om du vill ha extra smak.

Vilka bakverk serverar man till afternoon tea?

Till afternoon tea serverar man ofta små bakverk som scones, kakor och muffins.

  • Scones är ett populärt val till afternoon tea och kan serveras med sylt, grädde eller marmelad.
  • Det finns många olika typer av kakor som kan serveras, såsom chokladkaka, citronkaka eller jordgubbskaka.
  • Tårtor är en annan favorit när det gäller att servera till afternoon tea.
  • Vill man ha något mindre sött kan man även servera små smörgåsar till sitt afternoon tea.

Vilken tid serveras afternoon tea?

Den perfekta tiden att servera afternoon tea är mellan klockan 15.00 och 17.00. Det är den tid på dagen när man kan ta en stund för sig själv och njuta av ett gott te, lite småkakor och goda bakverk. Afternoon tea är ett utmärkt sätt att umgås med vänner, familj eller bara ta en stund för sig själv och reflektera. Det är en trevlig tradition som har funnits i flera hundra år, och det finns många olika typer av teer som man kan prova på. Oavsett vilken typ av te man väljer att servera under afternoon tea-tillfället, kommer det garanterat att bli en trevlig stund!

Hur ska man förbereda bordet innan man serverar afternoon tea?

När man förbereder bordet för afternoon tea är det viktigt att tänka på presentationen. Först och främst ska du se till att bordet är rent och städat, så att alla gäster kan njuta av sin upplevelse. Duken ska vara ren och pressad. Lägg sedan till ett par dekorationer som passar in i temat, som blommor eller konfetti. Nästa steg är att placera tallrikar, bestick och glas på rätt platser runt bordet. Slutligen ska du se till att ha lite extra servetter på hand om någon spiller något. När allting är klart kan du sitta ner och njuta av din afternoon tea!

Vilka tillbehör behövs?

För att lyfta din afternoon tea-stund behöver du ett par olika tillbehör. Först och främst bör du ha en tekanna, som kan vara gjord av silver, porslin eller glas. Du kommer också att behöva tekoppar för att servera teet i, samt en sked. Om du vill ha något extra kan du lägga till en personlig touch på sötsakerna. Man kan till exempel göra egen sylt eller marmelad som man kan ha till sconesen. Tillbehören borde matcha med den tematiska stilen. Om det är en traditionell engelsk stil så välj dukar i pastell färger eller toner,  om man vill ha en mer modern stil så väljer man neutrala tyger och kanske guld bestick.

Du kanske även tycker om

Headbang

Jonas Gustafsson

 

Max Lindström

 

Johanna Helgesson