Hem » Tennis – en sport för alla!

Tennis – en sport för alla!

by Headbang
0 comment

Tennis är en sport för alla! Oavsett om du är ung eller gammal, vet allt om tennis eller ingenting , tennis är en sport för alla. Det finns olika tennisklubbar runt om i landet som har olika nivåer av spelare. Så oavsett om du bara vill spela lite ibland eller bli en framgångsrik tennisspelare, så finns det möjligheter för alla.

Hur du tar dig från tennisamatör till proffs

Tennis är en sport som man kan spela på många olika nivåer. Man kan spela tennis för att träna och för att ha roligt, men det finns också möjlighet att tävla på högre nivåer. Om man vill bli ett tennisproffs krävs det dock mycket mer än bara talang. Det krävs hårt arbete, disciplin och ett starkt psyke. Att bli proffs tar tid, och det är inte alltid lätt att hitta den rätta balansen mellan träning och vila. Man måste lära sig att lyssna på sin kropp, och ibland är det bättre att ta en vilodag än att träna för hårt. Det finns många olika tennisklubbar runt om i landet för alla nivåer så ett bra första steg är att börja spela med en klubb i din närhet för att utveckla din skicklighet.

Vilka är de viktigaste reglerna för tennis?

De finns många olika regler i tennis men de viktigaste är:

– Bollen ska spelas över nätet till motståndaren.
– Bollen får bara träffas en gång per spelare.
– Om bollen hamnar utanför banan, eller på någon av de streck som markerar banan, så förlorar man poäng.
– Man får inte ta stöd mot marken med handen eller armen när man slår bollen.
– Matchen vinner den spelare som har flest poäng när alla set är slut.

Tennisstjärnornas bästa tips för lyckad matchplanering

Tennisstjärnorna delar med sig av sina bästa tips för en lyckad matchplanering. De råder oss att tänka på tre saker: 1) vilken typ av spelare vi är, 2) hur vi ska anpassa oss till motståndet och 3) hur vi ska hantera pressen. De menar att det är viktigt att komma ihåg att alla spelare är olika och därför måste man anpassa sin strategi efter sin egen styrka och svaghet. Man kan inte bara följa en mall utan måste tänka kreativt och använda sin fantasi för att hitta den bästa lösningen för just den situationen. Det är även otroligt viktigt att tro på sig själv och ha en bra mentalitet.

Tennis är en av de mest populära sporterna i världen, och det är inte svårt att förstå varför. Det passar alla, oavsett ålder eller kön!

Du kanske även tycker om

Headbang

Jonas Gustafsson

 

Max Lindström

 

Johanna Helgesson