Hem » Anne with an E – Allt du vill veta

Anne with an E – Allt du vill veta

by Headbang
0 comment

Den kanadensiska TV-serien är löst baserad på bokserien om Anne på Grönkulla. Böckerna lanserades redan 1908 och boken kom till Sverige 1909. TV-serien Anne with an E går på Netflix med den svenska titeln Jag heter Anne.

Baserad på en verklig historia

Anne blir adopterad av syskonparet Marilla och Matthew på Grönkulla. De ville egentligen ha en pojke för att hjälpa till med gårdens arbete. Istället kom en flicka med egna starka åsikter. Till en början var syskonen inte nöjda över det här, men så småningom vinner Anne över både adoptivföräldrarna och även hela den fiktiva byn.

Författaren till bokserien, L.M. Montgomery såg en tidningsnotis om ett par som frågat efter en pojke på barnhem men fick en flicka istället. Det gav henne inspiration till att skriva om Anne på Grönkulla. Den föräldralösa flickan är inte som alla andra flickor på barnhemmet. Hon var nämligen både vältalig och kavat. Hennes föräldrar dog båda två när Anne var liten och hon är uppväxt i olika fosterhem sedan dess.

Den första säsongen av Anne with an E gick 2017 och det finns tre säsonger av serien. Eftersom CBC inte längre samarbetar med Netflix kommer det inte heller bli fler avsnitt av serien.

Du kanske även tycker om

Headbang

Jonas Gustafsson

 

Max Lindström

 

Johanna Helgesson