Hem » Vem kan segla förutan vind text

Vem kan segla förutan vind text

by Headbang
0 comment

Vem kan segla förutan vind text

”Vem kan segla förutan vind?” är en gammal svensk sjömansvisa som ofta framförs vid festliga tillfällen, speciellt då det handlar om avsked eller minnesstunder. Texten och melodin är både gripande och vacker, och förmedlar känslan av sorg, längtan och hopp.

Sångtexten till ”Vem kan segla förutan vind”

Vers 1

Vem kan segla förutan vind?
Vem kan ro utan åror?
Vem kan skiljas från vännen sin
utan att fälla tårar?

Vers 2

Jag kan segla förutan vind,
jag kan ro utan åror.
Men ej skiljas från vännen min
utan att fälla tårar.

Sångtexten till ”Vem kan segla förutan vind” förmedlar en djup känslomässig underton – inte alla kan ro utan åror, men vissa kan. Men att skiljas från en nära vän utan att fälla tårar – det är mycket svårare.

Varför är ”Vem kan segla förutan vind” så populär?

Vad gör denna visa så tilltalande? Kanske är det den känslomässiga öppenheten, dess universalitet, eller kanske dess enkelhet. Oavsett skälet, så är ”Vem kan segla förutan vind” en sång som fortsätter att beveka och beröra människor, långt efter att de första ackorden har klingat ut.

Några sista tankar

Oavsett om du ska sjunga denna visa på en fest eller bara vill förstå mer om dess budskap, hoppas jag att du hittar något värdefullt här. ”Vem kan segla förutan vind” är en sång som verkligen talar till hjärtat, och kanske är det just den egenskapen som gör den så speciell och älskad.

Sång Genre Ursprungsland
Vem kan segla förutan vind Folkmusik, Visa Sverige

Du kanske även tycker om

Headbang

Jonas Gustafsson

 

Max Lindström

 

Johanna Helgesson