Hem » Vad heter de tre vise männen

Vad heter de tre vise männen

by Headbang
0 comment

Vad heter de tre vise männen?

Har du någonsin undrat vad de tre vise männen, som är en central del av julberättelsen, egentligen heter? Så du vet, det är inte bara ”kasper, melkior och balthasar”. Ja, du hörde rätt! De kallas också de tre magikerna eller kungarna.

Vem var de tre vise männen?

Historien berättar att dessa tre vise män var lärda och rika personer som kom långt ifrån från öst för att hylla det nyfödda Jesusbarnet i Betlehem. De följde en stjärna som förde dem dit, där de framförde sina gåvor av guld, rökelse och myrra. Men exakt vem de var, eller var de kom ifrån, är fortfarande ett mysterium.

Den vise mannen Gåva Betydelse
Kaspar Guld Kunglighet
Melkior Rökelse Divinitet
Balthasar Myrra Lidande och död

Vad betyder deras namn?

Ses noga på deras namn, du kan hitta fascinerande tecken och insikter. ”Kaspar” antas betyda ”Skattmästare”, passande för en person hjälpte till med guld. ”Melkior” kan översättas till ”Min kung är ljus”, och ”Balthasar” till ”Skydda kungens liv”. Ganska intressanta, eller hur?

Så nu när du vet vad de tre vise männen heter och hur viktiga de var för Julberättelsen, kan du verkligen uppskatta den roll de spelade i firandet av denna speciella tid på året.

Du kanske även tycker om

Headbang

Jonas Gustafsson

 

Max Lindström

 

Johanna Helgesson