Hem » NHL tabell – för hockeyfantaster

NHL tabell – för hockeyfantaster

by Headbang
0 comment

För den hockeyintresserade är det viktigt att ta del av NHL-tabellen. I en NHL tabell rankas de 32 lag som är med i ligan, basera på sina prestationer i matcherna. Tabellen delas in utifrån konferens och division. Varje konferens består av två divisioner och lagen möter varandra inom dessa. 

Korta fakta om NHL:

Fullständigt namnNHL, National Hockey League
Känd förVärldens bästa hockeyliga
Grundades Ligan grundades år 1917 
Antal lag32

NHL historia

NHL grundades redan år 1917 i kanadensiska staden Montréal, Quebec. Det då den tidigare ligan, National Hockey Association, hade ställts in. Då var NHL inte den stora liga den är i dag, utan från början innehöll ligan bara fyra medlemslag. Sedan dess har ligan successivt utökats och i dag innehåller den 32 lag. Trots att ligan skapades i Kanada är det bara sju kanadensiska lag med, och resterande 25 lag kommer från USA.

Mellan oktober och april spelar lagen 82 matcher för att avgöra vilka 16 lag som spelar slutspel mellan april och juni. För att ta sig till slutspelet måste ett lag bli ett av de tre bästa i sin division, alternativt ett av de två resterande bästa lagen i konferensen. De som vinner får den berömda Stanley Cup-pokalen. Till skillnad från de svenska ligorna är NHL helt stängd från nedflyttning. 

Officiellt om NHL

På Wikipedia kan man få reda på följande om NHL:

  • Det lag som har varit mest framgångsrikt är Montreal Canadiens. De har totalt 24 Stanley Cup-titlar. 
  • Det har tidigare förekommit en spelarstrejk under åren som ligan har funnits. 
  • Den spelare som är högst betald för den nuvarande säsongen är Tyler Seguin i Dallas Stars. Han fick 13 miljoner dollar. 

NHL tabell 2021

Om man letar efter NHL tabell 2021 och 2022 finns det massa olika alternativ att välja mellan. Bland annat har NHL.com en variant, och likaså Aftonbladet. Man får över 75 900 träffar på Google när man söker på NHL tabell 2021. Du kan även se tabeller från föregående år, bland annat för åren 17, 18, alltså 2017, 2018, liksom 2019 om du söker på “NHL resultat tabell”.

Du får även träffar om du söker på hemma- och bortamatcher, till exempel “nhl tabell hemma borta”, och kan se statistik utifrån matcher på hemmaplan och bortaplan. Du kan också se resultat om du söker på “nhl slutspel tabell”. Då kan du se hur statistiken såg ut för respektive års slutspel samt vilka lag som stod som segrare, tvåa, med mera. Dessutom kan du se hur det ser ut för hela ligan, det vill säga hur det gick för samtliga 32 lag. 

NHL tabell poängliga

Om du vill se statistik för poängligan, det vill säga vilken spelare som har producerat högst poäng i respektive lag, så kan du söka på “NHL tabell poängliga”. Där kan du se vilken spelare i respektive lag som till exempel har gjort flest mål, flest assist och flest total poäng. I skrivande stund leder till exempel C McDavid i Edmonton Oilers poängligan med sina 19 mål, 24 assist och 43 poäng. Men det ändras hela tiden då matcher pågår hela tiden. 

NHL tabell 2019 

NHL-säsongen år 2019/2020 var väldigt speciell på så sätt att det var då coronapandemin startade. Säsongen startade 2 oktober 2019 men slutet fick skjutas upp från och med den 12 mars 2020 på grund av pandemin.

Den 22 maj 2020 bestämdes det att ett slutspel skulle genomföras men utan att själva grundserien slutfördes. De 12 bästa lagen i varje konferens var då direktkvalificerade för slutspelet. På matcherna fick endast lag och personal närvara och ingen publik tilläts. Den säsongen avslutades den 28 september. Då stod Tampa Bay Lightning som mästare efter att ha besegrat Dallas Stars i sex matcher.

Du kanske även tycker om

Headbang

Jonas Gustafsson

 

Max Lindström

 

Johanna Helgesson