Hem » Lammstek med ben i ugn låg temperatur

Lammstek med ben i ugn låg temperatur

by Headbang
0 comment

Så, du undrar hur du lagar lammstek med ben i ugn vid låg temperatur? Ingen fara, jag ska ge dig några tips som gör din middag till succé!

Förberedelserna

Innan vi dyker rakt in i receptet, låt oss prata om förberedelserna. Lammstek med ben behöver inte vara svår att laga till. Det kräver egentligen bara en riktigt bra marinad och tålamod. För bästa resultat, marinera lammsteken i åtminstone 24 timmar innan du tänker laga den. Det ger köttet gott om tid att suga upp alla de läckra smakerna.

Ingredienser och Tillagning

Du behöver följande ingredienser: en lammstek med ben, olivolja, rosmarin, vitlök, salt och peppar. Använd olivolja, krossad vitlök, hackad rosmarin, salt och peppar för att skapa din marinad. Därefter placera din lammstek i en stor påse, häll över marinaden, och se till att det täcker hela steken. Låt det marineras över natten i kylskåpet.

När det är dags att laga steken, förvärm ugnen till 125 grader Celsius. Lägg den marinerade lammstek i en gjutjärnspanna och stek den på medelvärme tills den är jämnt brunad på alla sidor. Sedan, överför steken till ugnsstegen, och låt den rosta i ugnen vid låg temperatur i runt 3-4 timmar, eller tills den är tillagad till önskad nivå.

Lammstek Med Ben I Ugn Vid Låg Temperatur – En Gastronomisk Upplevelse

Lammstek med ben i ugn vid låg temperatur är verkligen en gastronomisk upplevelse värd att vänta på. Det långsamma tillagningstiden låter steken suga upp all den underbara smaken och skapar en oemotståndligt mör och smakrik måltid.

Ingrediens Antal/Mått Användning
Lammstek med ben 1 st Huvudingrediensen i rätten
Olivolja 1-2 dl Används i marinaden och för stekning
Rosmarin 3-4 kvistar Används i marinaden
Vitlök 6 klyftor Används i marinaden
Salt Efter smak Används i marinaden
Peppar Efter smak Används i marinaden

Prova recept

Du kanske även tycker om

Headbang

Jonas Gustafsson

 

Max Lindström

 

Johanna Helgesson