Hem » Hur lång snowboard ska man ha

Hur lång snowboard ska man ha

by Headbang
0 comment

Vad innebär ”hur lång snowboard ska man ha?”

Frågan ”hur lång snowboard ska man ha” är en av de vanligaste frågorna bland nybörjare inom snowboardvärlden. Svaret på den beror på flera faktorer, såsom din vikt, din höjd, din förmåga och vilken typ av åkning du planerar att göra.

Faktorer att ta hänsyn till

När det gäller att välja längden på din snowboard är det viktigt att komma ihåg att det inte är en ”one size fits all”-situation. Din vikt, din åkförmåga, typen av terräng du planerar att åka på, och till och med snöförhållandena kan alla påverka vilken längd som är bäst för dig. Men som en tumregel, brukar man säga att snowboarden ska stå någonstans mellan axelhöjd och näshöjd när den står på sin ände.

Snowboardens Längd Åkares vikt Åktyper
135-145 cm 40-50 kg Parkåkning
145-155 cm 50-60 kg Allround
155-165 cm 60-70 kg Friåkning
165-175 cm 70+ kg Offpist

Köp inte utan att prova

Ett sista råd när det kommer till att köpa en snowboard: prova innan du köper. Många sportbutiker låter dig hyra utrustningen först, så att du kan se om det passar dig. Det här rådet gäller inte bara längden utan också snowboardens flex, form och design.

Slutsats

Att välja rätt snowboard kan vara en utmaning, men det är värt det. Den perfekta brädan kan ge dig en otrolig dag på berget. Kom ihåg, ”hur lång snowboard ska man ha” är bara en av många faktorer att tänka på när man köper en snowboard. Lycka till!

Du kanske även tycker om

Headbang

Jonas Gustafsson

 

Max Lindström

 

Johanna Helgesson