Hem » Högberga gård – en pralin vid vattnet

Högberga gård – en pralin vid vattnet

by Headbang
0 comment

När man hör att någon säga ”bröllop högberga gård” i samma mening, då vet man att de har koll. Högberga gård är en helt fantastisk plats att fira kärleken på. Om man har tittat på flera säsonger av Gift vid första ögonkastet på SVT så kan man känna igen sig. Här har okända människor fått gifta sig vid första träffen.

Snabbfakta om olika boendepaket på Högberga gård

Romantikern Romantiska weekendpaketet, Candlelight Weekend
HögtiderPåskweekend, julweekend
LivsnjutarenSpaweekend, yogaweekend
KonferensMåndag de lux, julbordskonferens

Högberga gård – en anläggning som ligger naturskönt

Högberga gård har både hotell & konferens och ligger på ett perfekt avstånd från Stockholm. Det tar inte lång tid att åka ut till Lidingö och Mölnbo där det vackra Högberga gård återfinns. Här är det lätt att koppla av och släppa ekorrhjulet. Att våga stänga av mobiltelefonen och istället koppla upp sig mot naturen och vilan är ljuvligt.

Njut av Lidingös vackra omgivningar

Vill man inte gå runt i den vackra omgivningen som är runt Högberga gård så kan man med fördel ta en runda i deras gym. Det betyder inte att man behöver träna precis som vanligt, utan även här göra en mer njutningsfull träning. Lite lättare vikter och lite färre repetitioner gör att träningen finns där men kanske med mera glädje än i vanliga fall.

Matkultur på Högberga gård

Tillfällena är många att besöka Högberga gård. Det kan vara ett julbord eller en fantastisk brunch där man lyxar till det med ett glas vin till. Att få ett bord med denna magnifika utsikt gör så axlarna sjunker ner och man känner att det är väldigt vilsamt på Lidingö. Njuta av att se hur vågorna långsamt rullar in mot land är underbart.

Släpp stressen och ekorrhjulet

Att njuta av en helg med spa på Lidingö är fantastiskt. Efter en stund hittar man de bästa platserna på spaet som om de vore ens egna bakficka. Det är bara att njuta av stillheten och lugnet och ladda om batterierna. Det behövs för de allra flesta idag så man sedan på nytt kan möta verkligheten och vardagen utanför. De flesta av oss har svårt att bara släppa allt, men här får man möjligheten att bara vara. Bara vara i nuet just här, just nu. 

Fåhræus uppförde Lidingös stolthet

Ursprungligen uppfördes Högberga gård av Klas Fåhræus som ville ha någon typ av monument. Monumentet skulle stå kvar den dag han själv inte skulle vara kvar i livet. Tyvärr fick han sälja under 1920-talet när ekonomin krisade för honom. Där och då var det givetvis ett tragiskt beslut men idag är de som driver Högberga gård AB tacksamma. Utan Klas hade de inte kunnat ha detta underbara hotell och spa.

Så nästa gång man ska äta brunch på Högberga gård – skicka en tacksam tanke till Klas. En man som med sin fru Olga lyckades skapa ett praktfullt hem. Ett hem som idag är smakfullt ombyggt till hotell och restaurang.

En engelsk klassiker på eftermiddagen

Ett annat tips om man inte vill övernatta på Högberga gård är att boka in afternoon tea. Perfekta munsbitar serverade med utsikt över Stockholms inlopp. Dessa läckra munsbitar avnjuts givetvis med rykande varmt och gott te. Det finns fem tesorter att välja bland och redan innan bokningen kan man fundera på vilket man önskar.

Högberga gårds fem tesorter till afternoon tea:

  • Darjeeling First Flush
  • Rooibos citron 
  • Chai Masala 
  • Högberga blandning
  • Dilmah Organic

Det är verkligen värt resan till Lidingö även för den som inte bor i Stockholm. På Högberga gård finns allt man kan önska. Många som varit gäster på Högberga gård väljer att komma tillbaka flera gånger för att uppleva nya saker och nya paket. 

Du kanske även tycker om

Headbang

Jonas Gustafsson

 

Max Lindström

 

Johanna Helgesson