Hem » 5 saker som gör att du kan njuta mer av våren

5 saker som gör att du kan njuta mer av våren

by Headbang
0 comment

Våren nalkas och man kan äntligen ta del av det fina vädret vilket innebär att man kan vistas utomhus efter en årstid fylld av mörker och kyla. Men det är inte alltid man har fantasi eller något driv att komma på något att göra när ljuset väl kommer. Här därför några tips på vad du kan göra när våren är kommen. Bland tipsen finns aktiviteter för alla olika väder, även om vi alla håller tummarna på att solen kommer ha en ständig närvaro under våren.

Besök en botanisk trädgård

När blommorna äntligen kläcker och träden får sina löv är det ett utmärkt tillfälle att ta del av all grönska. Det är välkommet efter en tid där träden och blommorna är i dvala. Det gäller framför allt att passa på när solen dyker upp. Då kan man även sätta sig ner med fika vid en parkbänk eller i skogen och sola för att fånga upp lite länge saknad värme och D-vitamin.

Några tips på ställen att ströva på är de botaniska trädgårdar som finns i vissa större städer. Här finns ofta flera olika sorters blommor som blommar under olika perioder under våren. Då finns det alltid chans att se någon unik blomma blomstra oavsett när du besöker trädgården på våren. Finns inte en botanisk trädgård tillgänglig kan man ta och ströva i den närmaste stadsparken eller grönområdet för att jaga lite vårkänsla och kika efter vårens blommor.

Unna dig en myskväll på en regnig vårdag

Det är inte alltid det är så vackert väder på våren. Ofta kommer det en släng av vinter mitt när man tror att den mörka perioden på året är över. Då får man istället försöka göra det bästa av situationen och göra sig så bekväm man kan inomhus. Kanske är det dags att se på den där filmen som man alltid tänkt se, eller testa att spela på ett casino med licens.

Oavsett kommer det alltid en släng av regnigt eller till och med snöiga dagar under våren. Då kan det vara på sin plats att mysa hemma i soffan. För att göra kvällen lite extra speciell så kan man även laga något gott. På våren kan de första grödorna på de svenska fälten vaknat. Sparrisen kan vara tidig och är speciellt god på den sena våren.

Ät på en uteservering

Med våren kommer värmen och med värmen öppnar uteserveringarna i städerna. Vi svenskar är kända för att älska att njuta av en uteservering på vårkanten. Efter att ha suttit inne i större delen av ett halvår är det inte många som är blyga för att ta ett glas eller äta ute på en servering i solen. Detta är såklart befogat och det kan vara väldigt trevligt att njuta av de första solstrålarna på en folkfylld uteservering.

Det är inte mycket som slår den där första ölen eller ett glas rosé i vårsolen. Ett tips är dock att ta på sig lite extra kläder. Värmen är ofta begränsad på uteservering och man överskattar alltid den svenska våren. Vissa hävdar dock att det hör till att frysa lite på en uteservering. Men det skadar inte att ta med en halsduk!

Besök ett sportevenemang

I Sverige betyder våren att fotbollsserierna drar igång igen. Både Allsvenskan och Damallsvenskan börjar tidigt på vårkanten. Den Svenska Cupen drar igång långt tidigare. Är man intresserad av sport och befinner sig i en större stad kan man ta chansen och gå på en match utomhus. Fotbollsmatcher live brukar alltid bjuda på väldigt trevlig stämning, framför allt om man får en plats i söderläge där solen gassar.

Finns det inget fotboll tillgänglig där du befinner dig finns det andra sporter som man kan njuta av. Du kan till exempel besöka travbanan eller gå på en slutspelsmatch i ishockey. SHL brukar att avgöras efter vårens intåg. Vill du hellre aktivera dig själv i någon aktivitet kan man damma av sitt gamla bouleset eller besöka golfbanan.

Ta ett ryck i trädgården

Våren betyder att allt i din trädgård börjar att gro för att samla energi till sommaren. Det kan vara läge när solen börjar stå lite högre att gå ut och fixa i trädgården eller börja skola planter till sin balkong. Visa kanske redan är i full gång med att börja odla sina plantor i ett soligt fönster och ska sätta ut sina plantor, medan andra väljer att så utomhus direkt. Oavsett så är det dags att ta tag i trädgården eller odlingen på uteplatsen innan sommaren är kommen.

Man kan också på vårkanten ta tillfället i akt att göra de förändringar i trädgården som man alltid har drömt om. Eller göra ett nytt blomsterarrangemang på balkongen. Planeringen av detta kan ske på de mer regniga vårdagarna så man kan passa på att vara utomhus när solen väl skiner.

Du kanske även tycker om

Headbang

Jonas Gustafsson

 

Max Lindström

 

Johanna Helgesson