Tips för din blogg

Många är det nog som drömmer om att starta en blogg och bli lika framgångsrik som Kenza, Blondinbella eller Tyra. Att starta en blogg är inte speciellt, det går att göra på några minuter.

Det de allra flesta nog tycker är svårast är att komma på ämnen att skriva om. Här nedan följer några tips på hur man gör för att komma igång med själva skrivandet och var man kan hitta inspiration till detta.

Vad skulle man själv vilja läsa om?

Ett bra sätt för att hitta inspiration är att försöka fundera ut vad man själv skulle vilja läsa om på en blogg och sedan spinna vidare utifrån det. Sedan är också ett bra tips att skriva om sådant man kan någonting om eftersom texterna då också oftast blir bättre. Är man intresserad av till exempel kläder kanske man ska skriva om just kläder och är man intresserad av träning och håller på med detta kanske en träningsblogg är lämpligt.

Vem skriver man för?

Vilken målgrupp har man för bloggen är en annan bra fråga att ställa sig, det vill säga vem vill man nå ut till med sina texter. Att veta vilken målgrupp man har är också viktigt för att kunna anpassa språket till de man skriver för.

Hur får man läsare?

Detta är nog en fråga som många ställer sig. Ett bra tips är att använda sig av till exempel sociala medier och marknadsföra sin blogg via Facebook och Twitter. Är man riktigt ambitiös kan man även använda sig av något som kallas för sökmotoroptimering, som gör att man hamnar högt på Google och andra söksidor.