Starta en sportblogg

Den som är bra insatt inom sportvärlden som helhet eller ett specifikt område, till exempel fotboll, kan kanske tänka sig att starta en blogg i detta ämne. Det är ingen dum idé att dela med sig av sina kunskaper. En bra skribent kan få många läsare och säkerligen en hel del kommentarer. För att starta en blogg finns några möjligheter som är gratis. Hos Sportbloggar finns redan andra bloggare så att den intresserade lätt kan hitta in dit för att läsa din blogg. Vill man inte gå med i en grupp kanske Blogger kan passa.

Blogga

Hur en blogg ska se ut finns det flera tips och råd om, bland annat har modebloggaren Cecilia Blanken en skola på Tv4:s sajt. Som framgår är det viktigt att hålla texten intressant. Inte för kort, men heller inte alltför lång. Då kan läsaren tappa intresset. En bra text bör innehålla omkring 200 ord som lägst och högst 400. Tänk på att indela texten i stycken och avdela med mellanrubriker. Om man har något väldigt hett att skriva om kan en ingress på några rader med fetstil få inleda.

Tjäna pengar

Den drivne sportbloggaren vet att det går att tjäna pengar på sin sida. Affilateprogram finns hos de flesta spelsajter, exempelvis Bet365. Affilate kan översättas som återförsäljare eller kanske bättre: samarbetspartner. I och med att man publicerar annonser till den man har registrerat sig hos skapas ett affärsförhållande mellan bloggaren och bettingbolaget.

Trött på att upprepa det andra skriver om?

Förr eller senare kanske du tröttnar på att rapportera om matcher som dagstidningarnas journalister skriver om. Då är ett alternativ att själv börja gå på de matcher du skriver om och avge en förstahandsrapportering. Vill du göra en liverapportering lämpar sig Twitter bäst, men du kan också bädda in ditt Twitterflöde på din blogg. Stöttar du ett visst lag kan du ansöka om pressackreditering hos dem vilket ger till tillgång till presskonferenser, pressläktare samt möjlighet att fotografera från ”fotografdiket”.