Spelbloggar

Blog

Spelindustrin omsätter årligen mer än filmindustrin så det är ju föga förvånande att det finns många som bloggar om detta. Här kommer ett antal olika förslag på bloggar som handlar om spel på ett eller annat sätt.

Retroguiden

Retroguiden.se fokuserar man som många säkert redan gissat på retrospel, gamla klassiker som 8-bits spelen till Nintendo Entertainment System och Sega Master System, men även generationen efter av 16-bits konsolerna Super Nintendo och Sega Mega Drive. Spelutbudet är rent ut sagt enormt och som tiden går är det ju bara fler och fler spel som kan sägas vara retro.

RPGaiden

RPGaiden är en riktigt fin liten blogg som fokuserar på japanska rollspel. Går man tillbaka i spelhistorien en bit så fanns det inte riktigt en kategori för just japanska rollspel, detta är något som uppstått med tiden då mer och mer rollspel skapades och man insåg att det fanns saker som ofta skiljde dem åt. En sak som ofta anses vara karakteristiskt för japanska rollspel är att man inte skapar sin egen karaktär utan istället spelar en förvald som redan har en personlighet. I amerikanska rollspel har det blivit vanligare att man går tabula rasa vägen och ens karaktär börjar som en blankt papper som man sedan själv fyller i både innan spelet börjar och under spelets gång.

Poker

Över till ett helt annat slags spel. På Poker.se bloggas det en hel del om, vad annars, poker. De följer karriären av välkända spelare och stora event, både nationella och internationella. De har även en hel massa information om spelet i sig, tips på hur man förbättrar sitt spel och var man kan spela poker på nätet. För pokers största tävling, World Series of Poker, har de även live uppdateringar om hur det går för de inblandade.