Snygg utebelysning

Att inreda sin utemiljö med belysning har blivit allt vanligare de senare åren. Med hjälp av exempelvis solcellsdrivna lösningar kan du skapa en snygg belysning utan att behöva bekymra dig om eldragning. Vi har sammanställt lite tips på hur du kan få en snygg utebelysning hos dig.

Olika typer av utebelysning

Det finns idag en uppsjö av olika typer av utebelysning. Allt ifrån fasadbelysning till belysning som skapar effekter kopplat till växtligheter du har i din trädgård. Några tips kring smart utebelysning hittar du hos vi i villa. Oavsett vilken utebelysning du vill ha hittar du allt du behöver handla på nätet. Läs mer här kring exempelvis Lavanilles stora sortiment av belysning.

Hur du designar din utebelysning

Det kan vara en utmaning att veta hur du ska börja designa din utebelysning. Du vill uppnå en effekt då belysningen ger en god balans mellan ljus och mörker och skapar en inramning av just hur din utemiljö ser ut. Titta gärna på denna sammanställning med ett par punkter som du bör beakta. Om du har en stor trädgård kan detta bli ett stort projekt. Du kan då fundera på att boka en konsultation med en trädgårdsarkitekt som hjälper dig att rita upp ett bra upplägg som passar hemma hos dig.