Löparbloggar

Att hitta motivation till att orka träna eller att börja träna överhuvudtaget kan vara svårt. Vissa människor får det att se så enkelt ut när de flyger fram i spåren, vilket kan få en nybörjare att ge upp när denne känner att det bara tar emot. Som tur är finns det gott om hjälp och inspiration att finna i olika bloggar på internet.

 

Bloggar vi rekommenderar

 

LöpningHos renodlade löparbloggar får du gott om inspiration till att ge dig ut i spåret, men också mycket mer. Visste du till exempel att löpning kan vara en riktigt social träningsform? Miranda Kvist är coach inom löpning och håller i event och träningsgrupper som träffas och springer långa distanser tillsammans. Denna blogg är för dig som älskar att träffa nya människor och gillar äventyr i livet.
Kenth driver bloggen Snabbafötter där du som löpare kan hitta massa  nyttig information gällande löpning. Han gillar att skriva om sina egna pass men framförallt vill han finnas där för att motivera andra att fortsätta med sin löpning. Den här bloggen rekommenderas starkt till dig som nybörjare.

 

Hälsa och stretching

 

Även de som springer fort idag har en gång i tiden varit nybörjare. Det gäller bara att vara målmedveten och inte ge upp de dagar de går trögt. Försök att sätta små delmål på vägen för att visa för dig själv att du gör framsteg. Förutom träningen så måste du också visa din kropp lite extra omsorg även på andra sätt.

 

Ta hand om kroppen före och efter träningen genom att stretcha, det mjukar upp musklerna och gör dem mer mottagliga för rörelse. Det är också viktigt att hålla koll på vad du stoppar i dig så du får rätt energi när du tränar. Här har vi skrivit om olika hälsobloggar med bra tips om stretchövningar och kost.  Dessa svenska bloggar är bland de mest lästa inom hälsa och kombinerar de båda perspektiven kosthållning och träning.