Hälsobloggar

Att ta hand om sin hälsa är något som självklart alltid varit väldigt viktigt. Det handlar inte bara om att få ett längre liv utan det rör ett större helhetsperspektiv. I grund och botten handlar det om att må bra och se till att få en bättre livskvalitet.

De val man gör varje dag påverkar hela kroppen men även knoppen. Det finns nämligen tydliga samband mellan vad man stoppar i sig samt hur man rör på sig och hur man mår. På internet finns det flera bloggar som behandlar just hälsa och välmående, något du kan ta hjälp av.

Hälsa

Bloggtips

Ibland skadar man sig när man tränar. En skada kan vara väldigt många olika saker men försämrar oftast livskvaliteten på ett eller annat sätt och ger upphov till smärta. Idag är det många som varje dag sitter vid datorn, om inte på jobbet så i alla fall hemma. Det har gjort att nack- och axelskador blivit allt vanligare. De små rörelserna påverkar mycket i längden och det är lätt att det uppstår förslitningsskador. Det finns dock hjälp att få. En bra blogg som berör ämnet är den som drivs av Naprapatiska. Där kan du läsa om skador, rehabilitering samt tips om övningar du kan göra på egen hand och information vart du kan vända dig om du behöver hjälp.

  • PT-Fia är en känd svensk bloggare som fått många följare. Där får du hjälp vad gäller träning och hälsa. På bloggen kommer du att få inspiration till att träna och äta nyttigt. Den är också lite personlig där Fia tar upp andra saker som händer i hennes liv. Om det är din typ av blogg är PT-Fias blogg säkert något för dig.
  • Om du tycker om lite tyngre träning och kroppsbyggande ska du istället kolla in Rabi Fakhros blogg om sitt träningsliv. Där ger han experttips samtidigt som han berättar om sin väg mot drömformen. Han har verkligen kommit långt och vet vad han pratar om.
  • Anna J.D. Jacobsson skriver en mycket fängslande blogg som hon började 2007 då hon bestämde sig att gå ner i vikt från de 137 kg hon då vägde och blogga längst hela vägen. Nu har hon lyckats och gått ner till sin målvikt och den resan är över, sammanställd till en bok.  Trots detta så  bloggar hon fortfarande om träning, matlagning med inriktning på lågkolhydratkost och allt annat som rör ett hälsosamt liv.
  • Motivationsbloggen gör sitt bästa för att förmedla hur roligt och viktigt det är att träna och leva hälsosamt. Behöver du en daglig puff i rätt riktning så är detta rätt blogg att följa. Om du inte behöver det så kommer du säkert uppskatta dess innehåll ändå.

Börja blogga själv?

Kanske du har kommit dit i ditt liv att det är dags att börja blogga om hälsa och träning. Har du hittat en metod som passar dig och som fungerar så kan det finnas anledning att dela med dig av dina erfarenheter. Alltid finns det någon som kan tycka det är intressant att läsa om ditt liv och din resa till ett hälsosammare liv. Försök att skriva ner dina tankar och idéer om hur du lyckat med att komma igång med din träning och hur dina val av kost gjort att du mår mycket bättre nu än tidigare.