Författare med blogg

Bloggar har tidigare förknippats med unga tjejer som skriver om mode och smink, men nu är bloggen ett naturligt verktyg för människor inom vitt spridda områden. T ex så har en del författare börjat blogga för att få mer kontakt med omvärlden. Dels för att testa nya manusidéer, men även för att få uppslag från och rent allmänt kommunicera med sina läsare.

författare-vid-skrivbord

Men vilka författare är det som har egna bloggar? Det är en hel del, men här är några exempel:

Katerina Janoch

Katerina Janouch skriver inte om sina böcker, utan istället ger hon ögonblicksbilder av dagens Sverige. Det är både humoristiska, vassa och träffsäkra skildringar och ett språk som kanske inte alltid passar i de fina salongerna. Men roligt och läsvärt.

Fredrik Backman

Fredrik Backman är författaren bakom böcker som ‘Britt-Marie var här’, ‘Saker min son behöver veta …’, men kanske är han mest känd för ‘En man som heter Ove’, succéboken om den vresige surgubben Ove som tycker att det var bättre förr. Han har blivit av med jobbet och frun har dött, så han har bestämt sig för att han inte vill leva längre.Men varje gång han försöker ta livet av sig händer det fantastiska saker och han dras in i en ny gemenskap med några nya grannar.

Ken Follett

Den internationelle succéförfattaren Ken Follett har en både intressant och inspirerande blogg där han ger glimtar från sin författarbana. Dels hur böcker kommit till, dels om minnesvärda fiaskon, men även om hur en bok om medeltida katedraler blev en oväntad succé. Dessutom delar Follett ut mängder med värdefulla råd för dig som drömmer om att skriva och kanske själv bli författare.