Blogg som komplement

Bloggar behöver inte vara den enda anledningen till att hålla på med en sajt, en blogg kan även fungera som ett komplement till en annat typ av sajt. Detta är tips som både privatpersoner och företag kan ta till sig.

12004185-blog

Det har blivit mer och mer populärt att ha en blogg idag, men det är inte bara privatpersoner som driver dessa längre, man kan lika gärna hitta dem i händer på onlinebutiker och andra typer av företag. För en del så kallas detta helt enkelt för en blogg medan andra väljer att kalla det något annat. I Ellos fall kallar man sin sektion för “inspiration”, och på spelsajten vasacasino.se har man helt enkelt valt att kalla det “nyheter”.

Man bör dock göra det klart och tydligt vad man har för anledning, eller ursäkt, att börja med något sådant på sin sajt. Är det till exempel för att tipsa om de senaste produkterna som dykt upp? Eller vill man förmedla branschnyheter? Vad det än är, är det bra om man kan hålla sig konsekvent.

Den stora anledningen till varför man kan dra nytta av detta är i slutändan att man kan faktiskt få fler besökare till sin webbplats på detta sätt, och att dra till sig fler besökare är ju något alla webbplatser vill. Detta beror på att Google gillar sajter som har mycket text och ofta uppdateras. Dock så räcker det inte med vilken text som helst, den ska ha god kvalité och vara så unik som möjligt  för att Google ska börja tycka om en, och när det händer kan man börja se sig själv klättra i sökresultaten.

Och slutligen, utöver dessa anledningar så är ju en blogg ett perfekt sätt att få arbeta lite mer kreativt med sin webbplats. Så länge man kan ta sig tiden att skriva några stycken nu och då finns det absolut inget negativt med att inkludera en blogg på sin webbplats!