Bettingbloggar

Betting

 

Något som är nära besläktat med sportbloggar som vi tidigare har skrivit om, det är bettingbloggar. Egentligen så är det inte så mycket som skiljer dem båda åt förutom att fokus och tyngdpunkter ligger lite annorlunda dem emellan – på bettingbloggar så är det förstås mer fokus på spelandet och faktorer som påverkar resultat.

Vi hade tänkt rekommendera två bettingbloggar som faktiskt båda har blivit utsedda till Sveriges bästa  bettingblogg av Betsson.com – en av de största aktörerna inom betting och casino idag. De två bloggarna är Sparka och Spring som har sitt hem på spelsajten Tippat.se. Sparka och Spring handlar som du kanske hör på namnet mestadels om fotboll.  Den andra bloggen kallas för NHL Gambler och den som kan sin hockey förstår förstås att fokus ligger på ishockey och på NHL. På NHL Gambler så är det i regel matcher uppradade och så ger man ett speltips samt en kommentar. Sedan så kommer det ofta ett inlägg dagen efter för att sammanfatta hur det gick i nattens matcher.

För att bjuda på lite extraläsning så kommar här också en liten längre sammanfattning om bloggarna på Tippat.se.

Sparka och Spring

På sajten Tippat.se har man egentligen två bloggar, dels Sparka och Spring och dels en “vanlig” blogg som är lite mer spretig än den förstnämnda som har två väldigt tydliga fokus. I den vanliga bloggen så bjuds man på intressanta artiklar om både fotboll och annat, inte sällan med lite annorlunda och underhållande vinklar. Bara för att ta några exempel på de senaste artiklarna så har de rubriker som “Världens bästa målvakter”, “Elitseriens (SHL:s Reds anm.) bästa femma någonsin” och “Kanye West har 106 poäng på rullstolsbasketlag”. Helt klart en fin blandning.

Men nu var det ju faktiskt Sparka och Spring det skulle handla om. Bloggen har ett mycket tydligt fokus, som den sällan avviker ifrån. Den handlar om fotboll och hur man ska spela på Stryktipset och Europatipset. Ibland så kommer det även någon artikel om Topptipset, som i sig egentligen är en förkortning av Stryk- och Europatipset. Speltipsen är tydliga och enkla att förstå och är strukturerade ungefär såhär:

  1. En inledning där man anger vilket system som används och hur många rader. Huruvida det är viktigt för själva tipset så brukar man här även klämma in en rad om hamburgare och öl – det vill säga vad man äter medan man tittar på kvällens matcher.
  2. En punktlista med tankar inför kvällens omgång. Det innehåller oftast små smarta tips, till exempel att något tycks vara fel i Arsenal just nu och därför är det bäst att satsa på en helgardering – exempelvis.
  3. Till sist så kommer även själva raden i bildform.